От полунощ в Англия влязоха в сила нови мерки срещу коронавируса. Затворени

...
От полунощ в Англия влязоха в сила нови мерки срещу коронавируса. Затворени
Коментари Харесай

Локдаун на Острова - какво е позволено

От среднощ в Англия влязоха в действие нови ограничения против ковид. Затворени са всички магазини, с изключение на тези за хранителни артикули, а рекомендациите към хората са да си останат по домовете.

До началото на декември англичаните ще живеят в изискванията на ограничавания поради втората вълна от ковид. „ Локдаунът “ влезе в действие след гласоподаване в Народното събрание с 516 гласа „ за “ против 38 „ срещу “. Повечето от дали своят вот „ срещу “ са от управляващата  Консервативна партия на премиера Борис Джонсън, които считат, че карантината е пагубна за стопанската система и е безсмислена, тъй като не дава мечтаните резултати, заяви БТВ. 

За разлика от предния път – в този момент англичаните могат да се срещат с другари на открити публични места, само че при едно изискване – да са на обществена отдалеченост. Правителството акцентира, че дава приоритет на образованието – учебните заведения, колежите и университетите ще остават отворени. При първото затваряне образованието се организираше онлайн. 

Правителството особено съобщи, че публичните тоалетни могат да останат отворени. Заради необятно коментираното недоволство от затварянето им предния път, което е довело до нарушение на благоприличието от жители, които са нямали опция да ги употребяват.

Паркове и замъци няма да затварят. Ако през май месец седенето на скамейка се тълкуваше като нарушение на разпоредбите, в случай че човек не си почива от упражненията навън, в този момент слънчевите бани в парка са позволени. Позволено е до двама другари да сядат  на една скамейка в парка.

Правителството се тормози от следствията от затлъстяването, психологичното здраве и други проблеми, породени от физическата  неактивност по време „ локдауна “. За разлика от първото затваряне, зъболекарите и оптиките ще работят. По-рано министър председателят Джонсън опита да успокои критиците на строгите ограничения и даде обещание, че няма да има продължение на карантината след 2 декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР